Renault Clio viert 30-jarig jubileum

Meer dan 15 miljoen verkochte exemplaren sinds 1990.

DALEN – Dertig jaar stijlvolle en technologische evolutie, dertig jaar trachten te voldoen aan de wensen van een actieve klantengroep, dertig jaar onderdeel van het leven… Wie heeft er vandaag de dag niet van de CLIO gehoord? Sterker nog, bijna iedereen heeft wel een geschiedenis met het model – van een afstandje of van dichtbij – dat al drie decennia een partner is voor korte en lange reizen.

Bestseller
Sinds de lancering van de eerste CLIO in 1990 is het model de wereldwijde bestseller van Groupe Renault, met inmiddels meer dan 15 miljoen verkochte exemplaren. Sinds 2013 staat de Clio zelfs aan de top van het B-segment en noteert ieder jaar nog altijd hogere verkoopcijfers.

De huidige CLIO V zet ook de traditie van zeer veilige auto’s voort. Het model voldoet aan alle hedendaagse maatstaven en bewijst dat met vijf Euro NCAP-sterren.

E-TECH Hybrid
De huidige CLIO gaat nog een stap verder en opent een nieuw hoofdstuk met zijn innovatieve E-TECH Hybrid-technologie. Daarmee elektrificeert de CLIO E-TECH Hybrid het dagelijkse leven van klanten, terwijl hij met zijn veelzijdige karakter voldoet aan de behoeften van een breed uiteenlopende klantengroep.

De huidige Clio V, ook leverbaar als E-Tech Hybrid

De huidige Clio V, ook leverbaar als E-Tech Hybrid

Familie-DNA
Door de jaren heen heeft Renault het kenmerkende DNA weten te behouden dat aan de basis staat van het succes van de auto. Daardoor is de huidige, vijfde generatie meer CLIO dan ooit. De CLIO V is nog moderner, nog atletischer en bouwt voort op de eerste vier generaties die de  saga van de CLIO hebben gevormd:

Sinds de eerste generatie heeft de CLIO ‘alles van een groter model’. Net als de eerste CLIO biedt de CLIO V technologie van auto’s uit hogere segmenten.
Vanaf de CLIO II biedt het model de hoge standaarden op gebied van leefbaarheid en comfort.
Sinds de CLIO III veranderde hij de maatstaf ten aanzien van kwaliteitsbeleving.
Sinds de CLIO IV ontleent hij een krachtig design dat zelfs het gehele recente Renault aanbod heeft geïnspireerd.

De Clio I uit 1990

De Clio I uit 1990

De iconische Clio Williams

De iconische Clio Williams

De Clio II uit 1997

De Clio II uit 1997

De Clio II Phase II uit 2001

De Clio II Phase II uit 2001

De Clio III uit 2005

De Clio III uit 2005

De Clio IV uit 2012

De Clio IV uit 2012

De huidige Clio V

De huidige Clio V

Instructieboekjes online

Bekijk de e-guide voor het gebruik en onderhoud van uw Renault