MEGANE E-TECH ‘AUTO REVIEW AUTO VAN HET JAAR’

RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC UITGEROEPEN TOT ‘AUTO REVIEW AUTO VAN HET JAAR’

Het Nederlandse automotive medium Auto Review heeft de Renault Megane E-Tech electric uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2022’. Volgens de jury maakt het 100% elektrische model met zijn reeks positieve eigenschappen en betaalbaarheid de meeste indruk van alle nieuw geïntroduceerde personenauto’s in het afgelopen jaar.

Auto Review blikte terug op het afgelopen jaar, waarbij alle nieuw geïntroduceerde auto’s opnieuw onder de loep werden genomen. Alle redacteuren van het automotive medium maakten een selectie van hun persoonlijke ‘tops en flops’ en verkozen tevens de collectieve ‘Auto van het Jaar’. Voor de 2022-verkiezing waren de redactieleden van Auto Review het unaniem eens: de Renault Megane E-Tech electric is de onbetwiste ‘Auto Review Auto van het Jaar’.

“In 2022 kwamen veel elektrische auto’s op de markt. Hoe maak je dan een keuze? Een fraai uiterlijk en een hoogwaardig interieur bezorgen de Megane E-Tech electric alvast bonuspunten. De balans is goed. Hij oogt wel opvallend, maar niet protserig. Binnenin heeft-ie een modern multimediascherm dat er hoogwaardig uitziet, maar ook fysieke knoppen voor de belangrijkste functies. En met een vanafprijs van € 37.590,- komen particulieren in aanmerking voor subsidie – een prettige meevaller”, aldus het juryoordeel.

RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC
De Megane E-Tech electric markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor Renault. Het model opende het volgende hoofdstuk in de elektrificatieplannen en daarmee de Renaulution-strategie van het merk. Met zijn volledig elektrische aandrijving, vermogen tot 160 kW (220 pk) en actieradius tot 470 km (WLTP) is de Renault Megane E-Tech electric veelzijdig inzetbaar, voor woon-werkverkeer, een weekend weg of een vakantie. Ook het trekken van een aanhanger behoort tot de mogelijkheden. Bovendien is, behalve de aandrijving, ook het interieur duurzaam door de toepassing van veel gerecyclede materialen. De Megane E-Tech electric is leverbaar met keuze uit twee batterijpakketten, twee vermogensvarianten en vijf uitrustingsniveaus.

PRIJZENSLAG
De overwinning bij de ‘Auto Review Auto van het Jaar’-verkiezing is opnieuw een bevestiging van de juiste weg die Renault is ingeslagen. Onlangs werd de 100% elektrische Renault Kangoo E-Tech electric door een onafhankelijke jury van bedrijfswagenexperts in Nederland uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2023’, een jaar nadat de Renault Kangoo met een verbrandingsmotor werd verkozen tot ‘International Van of the Year 2022’. Daarnaast is de nieuwe Renault Austral uitgeroepen tot `AUTOBEST- BEST BUY CAR OF EUROPE IN 2023` en behoort hij tot de zeven finalisten van de prestigieuze ‘European Car of the Year 2023’-verkiezing.

Instructieboekjes online

Bekijk de e-guide voor het gebruik en onderhoud van uw Renault