Renault 5 E-Tech: Renault licht tipje van de sluier.

Dalen/Schipholrijk: Eind februari tijdens de autosalon van Geneve introduceert Renault de nieuwe Renault 5 E-Tech electric: een moderne, volledig elektrische versie van de iconische Renault 5. Voorafgaand aan de officiële onthulling licht Renault alvast een tipje van de sluier, voor een eerste blik op een aantal exterieurdetails. Deze details maken de connectie tussen het nieuwe model en zijn iconische voorganger direct duidelijk.

De koplampen van de R5 zijn een belangrijk onderdeel van het design. Ze maken de voorzijde direct herkenbaar. Niet alleen de vorm is onderscheidend, maar ook de centrale lens die doet denken aan de pupil van het oog. Dit is een verwijzing naar de advertentie uit 1972, met ‘De avonturen van Supercar’, en geeft de moderne R5 een menselijke uitstraling.

De luchtinlaat op de motorkap van de klassieke Renault 5 is bij de nieuwe Renault 5 E-Tech electric achterwege gelaten. In plaats daarvan is een laadstatusindicator te vinden, waarvan de verlichting een ‘5’ vormt als de batterij volledig is opgeladen. De hightech indicator is een speels element, maar ook een functionele en een goed voorbeeld van een toegankelijke interface. De laadstatus is hiermee in een oogopslag afleesbaar.

De brede wielkasten geven de R5 een compacte en zelfverzekerde uitstraling. Het design benadrukt de unieke en direct herkenbare persoonlijkheid, met een karakterlijn die doet denken aan de R5 Turbo.

De op de hoeken geplaatste, verticale achterlichten vormen een verlengstuk van de flanken van de R5. Tegelijkertijd verbeteren ze de aerodynamische prestaties van de auto dankzij een opstaand randje dat luchtwervelingen tegengaat.

De vanafprijs van de Renault 5 E-Tech electric zal circa € 25.000,- bedragen, vergelijkbaar met de basisprijs van hybridemodellen in het B-segment. De nieuwe R5 wordt op 26 februari onthuld op de autoshow van Genève. Dan zullen we weten hoe hij er in zijn totaliteit uit gaat zien en welke speciale details en features Renault nu nog even voor ons verborgen houdt.

Instructieboekjes online

Bekijk de e-guide voor het gebruik en onderhoud van uw Renault